DOA MEMOHON KEDUDUKAN YANG BAIK

DOA MEMOHON KEDUDUKAN YANG BAIK

BERIKUT INI ADALAH DOA MEMOHON KEDUDUKAN YANG BAIK.. SELAMAT MEMBACA!

Jika hidup anda masih susah, kekurangan , selalu dipandang hina atau ingin mendapat peluang yang baik dalam karir. Setelah puas berusaha dengan bersungguh-sungguh tetapi masih tidak juga berjaya atau berubah.  Usaha yang bersungguh-sungguh maka perlu diiringi dengan doa memohon kepada-NYA baru mendapat keberkatanNya.

Bacalah tiga (3) doa dibawah ini sebanyak tiga (3) kali pada waktu pagi dan pada waktu malam, insyaAllah, Allah SWT akan menyempurnakan nikmat pemberian kepada mereka yang mengamalkannya.

Artinya:

“Ya Allah, sesungguhnya aku lemah, maka kuatkanlah dengan ridho-Mu kelemahan itu, tariklah menuju kepada kebaikan, jadikan agama Islam puncak kesukaanku. Ya Allah, sesungguhnya aku lemah, maka kuatkanlah aku. Sesungguhnya aku ini hina, maka angkatlah derajatku ini, sesungguhnya aku miskin, maka berilah kekayaan kepadaku, ya Tuhan yang sangat kasih dan sayang kepada hamba-Nya.”

Artinya:

“Ya Allah, sesungguhnya aku hadapi pagi hari yang Engkau berikan ini dengan kenikmatan serta afiah dan tertutup rapi, maka sempurnakan nikmat-Mu untukku serta afiah dan tutupan Engkau di dunia dan di akhirat.”

Artinya:

“Tuhanku adalah Allah, aku berserah diri kepada-Nya, tiada tuhan melainkan Dia, kepada-Nya aku berserah diri dan Dia adalah Tuhan Yang Besar, tiada tuhan kecuali Allah Yang Maha Tinggi serta Maha Besar. Apa saja yang dikehendaki Allah pasti terjadi dan apa yang tidak dikehendaki Allah pasti tidak akan terjadi. aku mengetahui bahwa sesungguhnya Allah itu berkuasa atas segalanya dan sesungguhnya Allah telah meliputi segala sesuatu itu dengan pengetahuan.”

Demikianlah tentang Doa Memohon Kedudukan yang baik
Wasallam.

  1. aji says:

    mohon ijin share ya..ustadz..

Leave your comment here: