SEMANGKA YANG BIKIN “GALAU”

AL KISAH

SEMANGKAMbah Pardan  lagi pusing, petani semangka sing durung sukses sukses iki kur bingung, soale kebon semangkane tiap bengi dijarahi wong, padahal lagi wayahe panen.
Wis diakali macem-macem sih ajeg ae, akeh sing ilang.

Jarene…. wong sing nyolong iku kang Dul Gento, tonggo sebelah deso, tapi Mbah Pardan gak wani nangkep.
Akhire Mbah Pardan nemokno cara ben malinge kapok.

Sore-sore sak durunge mulih,Mbah Par masang papan peringatan nang kebone sing ono tulisane ngene,

“Awas !!! Ati-ati nek arep nyolong. Salah siji semongkoku iki wis tak suntik racun”.

Setelah ngitung semangkane sing mateng, ternyata kabeh ono limolas, Mbah Par mulih.

Sisuke Mbah Pardan nyambangi kebone maneh, pas di itung semangkane esih genep limolas.

“Wah, jebul malinge cemen, tak wedeni ambek pengumuman ae wis wedhi ” pikire Mbah Par.

Tes ngono Mbah Pardan ndhelok papan pengumumane ambruk, “Wah paling ketiup angin”, pikire Mbah Par maneh.

Pas diwalik, ternyata papan pengumumane ditambahi tulisan nang malinge,

“Awas !!! saiki sing di racun ono loro”.

mbah par ra iso ngomong tapi mlongo thok..”Galau…”.